Om os

Om Royal Rose


Royal Rose er et lille stueopdræt af Border Collier, som vi startede i 2004.

 

Vi er begge vokset op med hunde.

Hos min familie havde vi til at starte med Border Terrier, som jeg trænede med fra jeg var 9år gammel. Som 13årig fik jeg min egen hund, der var en blanding af Border Collie og Malanois og det var min hund Rex, der lærte mig at værdsætte at arbejde med Hyrdehund, han var ufatteligt lærenem og han var altid klar til træning. På grund af Rex var det et helt naturligt valg for mig, at skulle man have hund, så skulle det være en hyrdehund.


I 2000 køber vi sammen vores første Border collie (Kian Star Bright Rose aka Chevy). Chevy var en fantastisk sød og kærlig BC, med masser af korrekt BC-krudt i måsen, hun blev brugt til Lydighed indenfor DCH og Agility, vi løb agility sammen i 7 år. Chevy var vores første avls tæve og hun fik et kuld i 2004, hvoraf vi beholdt en han hvalp, Chevy blev 16år gammel.


Hvalpen fra Chevy's kuld Royal Rose Active Thunder er lige fyldt 15år, Thunder blev primært brugt til lydigheds konkurrencer og spor/eftersøgningsarbejde, han er i dag pensioneret.

 

I 2005 købte vi en tæve til (Border Top's Leidi aka Speedy), med Speedy trænede jeg primært lydighed, agility, Rally og en masser tricks - jeg har endnu aldrig haft en hund der kunne så mange tricks som Speedy og hun elskede at lære nyt. Speedy fik to kuld, et i 2007 og et i 2009 hvoraf vi selv beholdte en han hvalp, Speedy blev 11,5 år gammel.


Hvalpen efter Speedy, Royal Rose Cute Nitro var en helt igennem fantastisk hvalp, han var alt det jeg havde søgt efter i en Border Collie, sundheden i top, det skønneste sind, arbejdsivrig og altid velafballanceret, desværre døde han kun 3,7år gammel.

 

I 2012 Køber vi (Raelyn From Carolyn's Home aka Lotus). Lotus har det smukkeste sind, hun er helt vildt feminin både af udseende og af opførsel, en rigtig lille pige der styrer de to hanhunde i huset super flot. Hun bliver brugt til agility, tricks og spor arbejde - hun er forresten helt vildt god på spor og hun elsker det. Lotus fik et kuld hvalpe i 2016 og vi venter hvalpene igen ved juletid her i 2019.


I 2015 købte vi (Ceridwen's Delight A Wisp of Ceridwen aka Brabus), Brabus løber agility, træner tricks og han træner kropskontrol/muskeltræning. Han skal være far til vores kommende kuld.


Det er vigtigt for os at hvalpene får den bedste start på livet og vi bruger derfor meget tid på at miljøtræne og socialisere dem. Derudover er første prioritet selvfølgelig at sundheden og sindet hos forældrene til kuldet er i orden. Vi går efter at lave sunde og raske Border Collier der er velafballancerede og samarbejdsvillige. Vi sælger helst vores hvalpe til købere der vil bruge hunden til noget - uanset om det er hyrdning, lydighed, tricks eller agility på hyggeplan eller på højt niveau, vigtigst er bare at hunden bliver trænet og ikke glemt i hverdagen, og at dens potentiale bliver fremelsket.


Jeg har taget uddannelsen Hundeadfærdsterapeut på det tidligere Etologiske institut hos Roger Abrantes og uddannelsen hundeadfærdsinstruktør hos Rie Ravn. Jeg har tidligere arbejdet som dyrepasser og er i dag selvstændig med Gram hundecenter.